Vacature Research Manager

Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) is verantwoordelijk voor onderzoek naar het luistergedrag van de Nederlandse bevolking naar de verschillende landelijke en regionale radiozenders, zowel commercieel als publiek, alsmede het in kaart brengen van de eigenschappen van deze luisteraars. Daarnaast wil NLO inzicht bieden in alle overige audio beluistering (ongeacht de wijze van distributie). NLO is verantwoordelijk voor de controle en rapportering van de luistercijfers en voor aanpassingen en innovaties in de methode van het nationaal luisteronderzoek.

Het NLO-bureau houdt zich bezig met de voortgang, controle en kwaliteit van het luisteronderzoek. Het bureau monitort methodologische en technische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de meting van het luistergedrag. Daarnaast heeft het bureau een voorlichtende rol ten aanzien van het luisteronderzoek en stelt het de data ter beschikking aan partners, participanten en derden.

Het huidige luisteronderzoek gaat in de komende tijd plaats maken voor een totaal nieuw onderzoek op basis van een nieuwe meetmethode. Daarnaast worden nieuwe projecten opgestart die het totale audio domein moeten ontsluiten en er zal met de andere organisaties voor bereiksonderzoek worden gewerkt aan crossmedia onderzoek, zowel op het gebied van content als van campagnes.

NLO bestaat momenteel uit één mediaonderzoeker die tevens directeur is. Om alle vernieuwingen aan te kunnen, is er ruimte voor uitbreiding in de vorm van een Research Manager.

Research Manager / Mediaonderzoeker (32 uur)

De functie

Als Research Manager heb je supervisie over de opzet van het nieuwe luisteronderzoek. Daarbij horen ook aanverwante projecten, zoals de Audiomonitor, de (nieuwe) standaard voor censusdata van podcast & audio on demand en van live radio via IP. Daartoe overleg je met diverse partijen in de markt van radio en audio, onder andere in de vorm van werkgroepen. Ook (internationale) onderzoeksbureaus en aanbieders van meetoplossingen spelen een relevante rol bij deze projecten. Daarnaast werk je voor crossmediale onderzoeksprojecten samen met collega’s van andere mediabereiksonderzoeken. De Research Manager zal vaak als contactpersoon optreden en samenwerken met al deze partijen. Het betreft een afwisselende en dynamische spilfunctie.

Taken Research Manager NLO:

  • Coördinatie (inhoudelijk en organisatorisch) van alle (nieuw op te zetten) NLO onderzoeken
  • Contact onderhouden met onderzoekbureaus over planning en dataverzameling
  • Controle veldwerk, resultaten en publicaties
  • Contact onderhouden met de participanten en afnemers van de data
  • Contact onderhouden met softwareleveranciers (controle op de correctheid van databestanden, planning)
  • Analyses uitvoeren op verzoek van NLO participanten / afnemers door middel van mediaplanningssoftware (marketing services)
  • Voorbereiden en begeleiden van vergaderingen van de Technische Commissie
  • Voorzitten van expertgroepen en rapporteren van adviezen van deze groepen aan de Technische Commissie
  • Samenwerking met onderzoekers, methodologen en census data specialisten van de andere bereiksonderzoeken

Wat verwachten we van je?

Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt ervaring met het managen van (sociaalwetenschappelijke) onderzoeksprojecten. Kennis van meet- en onderzoekstechnieken en van statistiek is uiteraard belangrijk. Je bent in staat om data te analyseren, bijvoorbeeld met behulp van SPSS. Omdat een groot aantal projecten zich in het online domein bevindt, is ervaring met online onderzoek en digital analytics een pré. Uiteraard is affiniteit met media (en audio in het bijzonder) van belang. Verder is ervaring met het gebruik van bereikcijfers een pré, bijvoorbeeld bij een zender of een mediabureau.

Je bent slim, daadkrachtig, pro-actief, flexibel en collegiaal. Je hebt inzicht en ervaring in het managen van projecten met meerdere stakeholders. Je analyseert problemen snel en bent creatief in het vinden van oplossingen. Je hebt uitstekende kennis van onderzoek- en meettechnieken en een goede beheersing van de Engelse taal. Vanzelfsprekend heb je een academisch werk- en denkniveau en beschik je over goede communicatieve en schrijfvaardigheden. Je bent nauwkeurig, flexibel en zeer zelfstandig. Bovendien ben je een teamplayer die in kleine teams projecten gaat aanpakken.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende baan op een klein kantoor, midden in de wereld van radio, online audio en (digitale) media. Bij een onderzoek dat vooroploopt in de wereld. Uiteraard is het mogelijk om een (groot) deel van het werk vanaf de thuiswerkplek uit te voeren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frans Kok (directeur NLO) via 06-39473950 of frans.kok@nationaalluisteronderzoek.nl. Sollicitaties kunnen ook naar dit e-mailadres gestuurd worden.

Wil je in aanmerking komen voor deze functie, reageer dan uiterlijk voor 1 november 2020.