NLO introduceert mobiel invullen radioluistergedrag

NLO introduceert mobiel invullen radioluistergedrag

Vanaf deze maand kunnen respondenten van het NLO hun radioluistergedrag ook invullen op een smartphone of tablet. Door het aanbieden van deze extra mogelijkheid is het voor respondenten nog eenvoudiger om hun radioluistergedrag bij te houden. Dit geeft een kwalitatieve impuls aan het luisteronderzoek en Nederland loopt hiermee voorop in Europa.

Respondenten hebben nu naast pc/laptop twee nieuwe devices om hun radiolog op in te vullen: smartphone en tablet. Respondenten kunnen gedurende hun invulweek alle verschillende invulmogelijkheden gebruiken en continu switchen tussen pc, laptop, smartphone en tablet, terwijl hun gegevens behouden blijven. Aan deze invoering van mobiel invullen is een testperiode voorafgegaan, in nauwe samenwerking met GfK. Hieruit is gebleken dat de extra invulmethode via smartphone/tablet leidt tot een kwalitatieve verbetering van het Nationaal LuisterOnderzoek. Belangrijkste voordeel is een hogere respons, waardoor de kwaliteit van de steekproef verder verbetert. Daarnaast wordt het radioluistergedrag dichter op het luistermoment ingevuld. Tegelijkertijd blijkt er geen verschil te bestaan in het goed kunnen vinden van alle zenders op smartphone/tablet versus pc/laptop.

Nicole Engels (directeur NLO): “Nederland is het eerste land in Europa dat respondenten de mogelijkheid biedt hun radioluistergedrag in te vullen via een smartphone/tablet. Vooral de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid te kunnen switchen tussen devices is een groot voordeel voor respondenten en biedt hen optimale flexibiliteit om hun luistergedrag in te vullen”.